Sondaj de opinie

După două luni de stare de urgență cauzată de decretarea pandemiei cu noul coronavirus, și alte aproape trei luni cu stare de alertă, cu restricțiile impuse de către autorități, românii nu mai sunt dispuși să stea izolați în cazul în care România va trece prin al doilea val de coronavirus, reiese din datele unui studiu Novel Research, la inițiativa Provident Financial România. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.003 persoane majore.

Aproape jumătate dintre repondenți (46%) cred că munca de acasă va fi principalul mod de desfăşurare a activităţii şi în următorul an, în timp ce o treime (33%) spun că intenţionează să-şi ţină copiii acasă şi să nu-i trimită la şcoală sau grădiniţă.

Totodată, aproape 21% dintre cei chestionaţi au menţionat că sunt de părere cu munca și școala „față în față”.

Din punct de vedere financiar, doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji, în timp ce puţin peste 14% ţin o evidenţă scrisă a cheltuielilor.

Potrivit sursei citate, aproape jumătate din totalul persoanelor chestionate sunt de părere că efectele pandemiei COVID-19 se vor resimţi major asupra vieţii lor chiar şi după ce va fi trecut cu totul.

La nivel general, puţin sub 60% dintre români au precizat că ar fi acord să treacă prin aceleaşi restricţii dacă s-ar produce un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

În ultimele 24 ore, în România au fost înregistrate 1.345 de cazuri noi de COVID-19, din 24.147 de teste efectuate. Alte 45 de persoane infectate cu coronavirus au murit. La terapie intensivă sunt 458 de pacienți.

Până astăzi, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citește și: Klaus Iohannis: Achiziționăm vaccinul anti Covid, dacă va fi disponibil

#News