Ludovic Orban - Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

În plină perioadă de epidemiei, președintele Iohannis a decis ca noul an școlar să înceapă în 14 septembrie, iar cursurile să se desfășoare după trei scenarii. În situația în care cursurile vor fi suspendate (scenariul roșu, cursuri online), Guvernul va veni în sprijinul părinților, de la școlile afectate.

„Știți foarte bine că în perioada stării de urgență a existat o forma de sprijin a familiilor cu copii: pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte la alegere a avut posibilitatea să stea acasă într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariu.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Măsura în schimb va fi flexibilă pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la o localitate la alta, măsura nu va fi generală. Deci va fi o măsură locală. Dacă într-o școală avem cazuri și se închide școala 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioadă suspendării cursurilor forma de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Asociațiile de elevi, nemulțumite de autorități

hashtagnews