Alunecare de teren de amploare lângă autostrada A10 Sebeș-Turda

Alunecarea de teren de mari dimensiuni s-a produs pe dealul din apropierea kilometrilor 16-17 ai autostrăzii A 10 Sebeş-Turda.

Sebes Turda
Sebes Turda

O alunecare de teren masivă s-a produs în apropierea autostrăzii A10, la Alba Iulia Nord. O porţiune din versantul care mărginește autostrada A10 riscă să ajungă peste şosea, potrivit digi24.ro.

DRDP Cluj anunţă că firma care a realizat tronsonul face expertiză. O alunecare de teren de mari dimensiuni a apărut la nord de municipiul Alba Iulia, pe dealul din apropierea kilometrilor 16-17 ai autostrăzii A 10 Sebeş-Turda.


Oficialii de la Drumuri Naţionale Cluj anunţă că firma care a realizat tronsonul de autostradă face o expertiză în zonă, lucrarea, realizată de compania italiană Pizzarotti, fiind în garanţie. Anul acesta, tot la nord de Alba Iulia, o porţiune din autostrada realizată de acelaşi constructor s-a rupt, tot în urma unei alunecări de teren. Potrivit imaginilor filmate şi postate online de Ziarul Unirea, de pe dealul care mărgineşte autostrada A10 o bucată de teren se desprinde şi pornește la vale către şosea.

Direcţia Regională Cluj din cadrul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că  antreprenorul realizează o expertiză între km 16+000 – km 17+000, care va stabili cauzele apariţiei degradărilor.

 ”Lucrarea se află în perioada de garanţie, reparaţiile se realizează pe cheltuiala antreprenorului, iar garanţia se va prelungi cu perioada efectuării lucrărilor”, au transmis reprezentanţii DRDP Cluj. Anul acesta, o bucată din tronsonul de autostradă proiectat şi construit de compania italiană Pizzarotti s-a rupt, tot la nord de Alba Iulia. Lucrările de reparaţii au durat câteva luni şi au fost realizate pe banii constructorului.

Bărbat reţinut după ce ar fi obligat o minoră să se prostitueze în Iaşi