Șofer prins conducând cu 240 km/h pe Autostrada Transilvania

Șoferul a fost oprit de polițiști, care l-au amendat cu 3.630 de lei

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Polițiștii de la Biroul Autostrăzi A3 au surprins un șofer conducând cu viteza de 240 km/h, cu mult peste limita legală, potrivit g4media.ro.

Șoferul a fost oprit de polițiști, care i-au eliberat rapid un „certificat de pilot amator”, precizează ironic IPJ Cluj pe pagina de Facebook

„Cum poți să obții certificatul de pilot amator? Simplu! Trebuie doar să te întâlnești cu colegii noștri de la Biroul Autostrăzi A3, care, în aproximativ 15 minute, îți eliberează certificatul în funcție de viteza la care poți ajunge. Cursantul de astăzi a intenționat să devină pilot de curse la vârsta de 39 de ani, reușind să prindă o viteză de 240 km/h. Da, ați citit bine, 240 km/h, adică 110 km/h peste limita legală. A… nu v-am menționat faptul că centura de siguranță nici nu a fost luată în calcul. Desigur, mereu reiterăm că centura de siguranță poate fi vitală chiar și la viteze de sub 50 km/h.Dragi șoferi, viteza excesivă și neutilizarea centurii de siguranță nu sunt doar contravenții, ci și riscuri majore pentru viața voastră și a celorlalți participanți la trafic. Situația voastră și a celor din jur este mult mai importantă decât acele câteva minute de „nebunie”,” au scris reprezentanții IPJ Cluj pe Facebook. Bărbatul a fost amendat cu suma de 3.630 de lei și i s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.

Un șofer de ambulanță băut a accidentat un pieton în București