21 de deputați PAUR, printre care și co-președintele George Simion, cer Biroului Permanent al Camerei Deputaților să îl sancționeze pe deputatul USR PLUS Iulian Bulai, pe care îl acuză de utilizarea unui limbaj calomnios, relatează G4Media. De altfel, deputatul Dan Tănasă (PAUR)a primit avertisment scris, chiar de 1 aprilie, pentru injurii aduse unui coleg parlamentar.

Deputații PAUR susțin în cererea către Biroul Permanent că Bulai s-a referit la AUR când a spus „nu o să comentez pe marginea intervențiilor din partea reprezentantului unui partid extremist, fundamentalist, care nu reușește să înțeleagă unde este România acum”, deși acesta nu a numit explicit PAUR.

Semnatarii cererii susțin că Iulian Bulai ar fi încălcat mai multe prevederi din regulamentul Camerei Deputaților, acele apreciero făcute de iulian Bulai au fost în cadrul dezbaterilor pe tema proiectului de lege al USR PLUS privind instituirea datei de 10 august ca Ziua Unității Civice.

„Dictatura sanitară” îi deranjează pe cei de la PAUR

De altfel, în cadrul aceleiași dezbateri, cu puțină vreme înainte de intervenția lui Iulian Bulai, un deputat PAUR vorbise de la tribuna Camerei Deputaților despre o presupusă „dictatură sanitară”, în contextul restricțiilor impuse de autorități în vederea reducerii răspândirii noului coronavirus, printre care cele ce prevăd restricțiile de noapte, de la ora 22.00 la 5.00, în localitățile cu incidența de peste 4 cazuri la mia de locuitori (de luni până joi), respectiv de la ora  20.00 la 5.00, de vineri până luni, plus închiderea magazinelor la ora 18.00. în cazul localităților cu rata de infectare de peste 7,5 cazuri la mia de locuitori restricțiile de nooapte se aplicî de la ora 22.00 la 5.00, toată săptămâna.
Mai mult, aceste măsuri au scos oamenii în stradă, o parte dintre proteste fiind asumate de cei de la PAUR.

Citește și: PAUR te vrea liber pe străzi, de Înviere