Cinci școli din Gorj, afectate de cutremure, rămân în reparații

Elevii din județul Gorj revin la cursuri de luni.

Elevii și profesorii din Gorj revin la cursuri de luni, 6 martie, după ce activitățile școlare au fost afectate de cutremurele din 13 și 14 februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. În ultimele două săptămâni, au avut loc succesiv programele Săptămâna ”Școala altfel” și Săptămâna ”Verde”, la sugestia inspectoratului, cu activități sincron și asincron, pentru a nu afecta învățarea. În continuare, elevii și profesorii din 5 școli din județ sunt relocați de săptămâna aceasta sau vor fi relocați de luni, 6 martie, în alte corpuri de clădiri școlare din localitățile lor sau chiar din alte localități, pentru că desfășurarea normală a cursurilor este în pericol acolo, a comunicat ISJ Gorj, potrivit g4media.ro.

Se revine la activitățile școlare normale, a precizat Ionuț Catrina, purtător de cuvânt al ISJ Gorj, pentru EduPedu.ro, spunând că aceasta a fost decizia luată vineri, 3 martie, la nivelul județului.

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Gorj, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului. Seismul a avut loc la ora 00:55, la o adâncime de 11,1 kilometri și a avut intensitatea III. Cutremurul s-a înregistrat la 107 km nord-vest de Craiova, 109 km sud-vest de Sibiu, 143 km vest de Pitești, 161 km sud-est de Timișoara, 180 km sud-est de Arad, 184 km sud de Cluj-Napoca și 204 km vest de Brașov. Un al doilea cutremur s-a înregistrat la ora 03.43, având o magnitudine de 2,6.

Trei tineri din Cluj, arestaţi preventiv pentru furtul unor echipamente electrice şi unelte