Pleacă ai noștri, vin ai noștri!

Pleacă ai noștri, dar și când se întorc! Într-o scurtă conferință de presă, președintele țării, Klaus Iohannis, a tras concluzia zilei de astăzi după ce s-a consultat cu aproape toate partidele politice, fiecare dintre acestea venind cu câte o propunere – ba de premier, ba pur și simplu.

Cum rezultatul final era, de altfel, previzibil, președintele Klaus Iohannis l-a reales pe Ludovic Orban pentru a ocupa funcția de premier al României, dând astfel, startul guvernului Orban II. Asta după ce ieri acesta a picat cu 261 voturi la moțiunea de cenzură inițiată de către cei de la PSD, cu ajutorul UDMR și PRO România.

În dimineața acestei zile, premierul demis și, totodată actualul premier reales, Ludovic Orban, declara cu încredere că propunerea PNL pentru formarea noului guvern nu poate fi alta decât „subsemnatul”.

Rămâne de văzut dacă acesta va trece de Parlament.

Citește și: Lui Tăriceanu îi miros urât anticipatele

Președintele Iohannis a ținut să scoată în evidență faptul că cei din PSD își doresc să stopeze alegerea primarilor în două tururi, motiv pentru care au și pus la cale toată această șaradă politică.

„Soluția corectă în această situație, cu un guvern care dorește să miște lucrurile, cu un PSD care este foarte prezent în parlament, întoarcerea la electorat este soluția corectă. Întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune”, a precizat președintele țării.

Citește și: Ponta: „dacă PSD-ul vrea, se fac anticipate, dacă nu, nu se fac”

În concluzie, propunerea celor de la PSD, la unison cu cea a PRO România, Remus Pricopie, a picat, președintele dându-i încă odată încredere președintelui PNL, Ludovic Orban, și asigurând electoratul că planurile vor merge mai departe.

#News

Foto