Gabriela Firea

O ultimă declarație a candidatului independent Nicușor Dan, susținut, de altfel, și de cei din USR, , stârnește cotroverse. Acesta pare să-și recunoască înfrângerea înainte ca războiul să înceapă, plasând-o pe Gabriela Firea, actualul Primar al Capitalei, în fruntea sondajelor, în ciuda deciziilor ce au adus-o pe aceasta în situația de a fi criticată aproape zilnic de către cetățeni și de către partidele de opoziție.

„Se confirmă că Gabriela Firea e undeva la 30%. Nu stă rău deloc față de mandatul dezastruos pe care l-a avut. Eu am spus încă de când am intrat în competiție că, în ipoteza alegerilor într-un singur tur, opoziția trebuie să aibă un candidat unic, ca să nu mai repetăm ce s-a întâmplat în 2016”, a declarat Nicușor Dan, în emisiunea lui Silviu Mănăstire de la b1, Dosar de politician.

După cum reiese și din declarația candidatului independent, Dan, pentru ca opoziția să aibă sorți de izbândă, ar trebui ca alegerile locale să revină la varianta inițială, și anume cea în care acestea se organizează într-un singur tur. De asemenea, există speculații potrivit cărora, Nicușor Dan ar putea să fie numit candidat unic al opoziției. Tot Nicușor Dan afirmă că singurul contracandidat viabil al opoziției ar fi Rareș Bogdan, cu toate că, întrebat dacă ar accepta o candidatură susținută și de PNL, acesta își eschivează răspunsul.

Rămâne de văzut dacă aceste eschivări și zvonuri se vor adeveri, întrucât apele politicii locale în an de alegeri par tulburi și nesigure pentru candidații partidelor de opoziție, singura care beneficiază de încredere totală și de susținere din partea partidului pe care îl reprezintă fiind chiar Gabriela Firea.

Doamna Gabriela Firea deja şi-a exprimat şi public şi, tot în Comitetul Executiv, primii care îşi arată intenţia să candideze sunt cei care sunt în acest moment în funcţii, atât la consilii judeţene, cât şi la primării. (…) Categoric doamna Gabriela Firea va fi candidatul şi eu o s-o susţin din orice poziţie, fie de simplu membru PSD, fie de preşedinte, fie de preşedinte la Cameră sau preşedinte la Buzău”, declara preșdintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Sursă foto: Pagina de Facebook a Gabrielei Firea

#News