Zece persoane suspectate de trafic de migranţi, arestate în Alba

Ele sunt acuzate că le-ar fi pus în pericol migranţilor viaţa şi sănătatea, adăpostindu-i în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor

Arest
Arest Sursa foto Pixabay

Zece persoane din Alba au fost arestate preventiv pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în formă continuată. Ele sunt acuzate, de asemenea, că pe durata transporturilor le-ar fi pus în pericol migranţilor viaţa şi sănătatea, adăpostindu-i în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor, potrivit g4media.ro.

Potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat, joi, cinci percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în formă continuată.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiţii ar fi desfăşurat activităţi de racolare, îndrumare, transportare şi adăpostire a mai multor migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Ungaria, pentru a obţine foloase patrimoniale importante. Totodată, pe durata transporturilor, migranţilor le-ar fi fost pusă în pericol viaţa şi sănătatea, întrucât aceştia ar fi fost adăpostiţi în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, înscrisuri şi sume de bani”, se menţionează în comunicat.

Pe data de 6 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au depistat în flagrant delict trei persoane, din judeţul Alba, în timp ce transportau şase cetăţeni din Bangladesh, ascunşi într-un spaţiu special amenajat, sub podeaua unui camion destinat transportului de marfă

. „Din cercetări a rezultat că cei 6 migranţi ar fi fost preluaţi din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuţi fraudulos frontiera de stat, urmând a ajunge pe teritoriul Austriei, contra a 3.000 de euro/migrant”, se arată în comunicat. În anul 2022, cele trei persoane depistate în 6 iunie în flagrant delict, împreună cu alte patru persoane din judeţul Alba, ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus vineri arestarea preventivă a celor 10 bănuiţi, pentru 30 de zile.

Restricții de circulație pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, stabilite vineri pe drumurile din 12 județe