Un adolescent de 16 ani, cercetat penal pentru conducere fără permis 

El a abandonat mașina în care era şi a fugit cu alta

Politist
Politist sursa foto pixabay

Un adolescent de 16 ani, depistat în trafic de către poliţiştii din judeţul Constanţa, a refuzat să oprească la semnalele acestora și a încercat să scape prin fugă. El a apăsat pe pedala de accelerație și a ajuns acasă, unde a abandonat mașina în care era şi a fugit cu alta, potrivit ziare.com.

El a fost prins de agenți, care au stabilit că nu are permis, iar maşina condusă nu are documente.

„La data de 3 iulie a.c., poliţişti din cadrul poliţiei Oraşului Hârşova au efectuat semnal regulamentar de oprire şoferului unui autoturism care se deplasa pe strada Tomis din satul Ciobanu. Conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea”, a transmis IPJ Constanţa. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcțiune.

„Şoferul a abandonat autoturismul în curtea locuinţei sale şi a urcat într-un alt vehicul, aflat în spatele imobilului. A fost urmărit de poliţişti până pe strada Eroilor, unde a fost interceptat. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana aflată la volanul autoturismului este un minor, de 16 ani, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a mai transmis Poliţia. De asemenea, s-a stabilit că certificatul de înmatriculare al vehiculului este suspendat, iar asigurarea de răspundere civilă obligatorie nu este valabilă. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lucrările pe Podul Prieteniei, în partea bulgară, vor începe în 10 iulie