Meteorologii avertizează: Vijelii, furtuni și ploi abundente în mai mult de jumătate de județe din țară

Un Cod portocaliu de ploi va fi semnalat, de miercuri, ora 14.00, până la ora 23.00,fiind vorba despre instabilitate atmosferică accentuată.

Meteorologii au emis miercuri două alerte de instabilitate atmosferică și o informare de disconfort termic ridicat şi caniculă. Prima atenţionare emisă de ANM este de tip cod galben, fiind valabilă de miercuri ora 12.00 până joi la ora 2.00 și anunțand instabilitate atmosferică, potrivit stiripesurse.ro.

 În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp. În următoarele zile fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi în majoritatea zonelor țării.

Un Cod portocaliu de ploi va fi semnalat, de miercuri, ora 14.00, până la ora 23.00,fiind vorba despre instabilitate atmosferică accentuată.

În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nordvestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp. Județele vizate sunt: Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Dolj.

Apariţia simptomelor bolii Parkinson, identificate cu câțiva ani înainte