ASF propune ca posesorii de trotinete și biciclete electrice să plătească polițe de asigurare

Polițele RCA ar urma să fie plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km/h.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a inițiat un proiect de OUG privind modificarea legislației cu privire la polițele RCA, iar posesorii de trotinete sau biciclete electrice vor plăti polițe de asigurare, potrivit g4media.ro.

Polițele RCA ar urma să fie plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km/h.

În această categorie sunt incluse trotinetele sau bicicletele electrice. De asemenea, ar  putea apărea și polițele de asigurare cu o valabilitate scurtă, în acest moment șoferii au posibilitatea de a încheia o poliță de asigurare cu o valabilitate de 1-12 luni, cu multiplu de o lună. În noua legislație este specificat doar faptul că polițele de asigurare pot fi încheiate pe o perioadă de maxim 12 luni, fără a fi specificate alte lucru. Acest lucru ar însemna că ar putea apărea polițele pe stilul englezesc, valabile pentru câteva zile sau ore. În noul proiect, se prevede de asemenea și faptul că despăgubirile în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.”

Meteorologii avertizează: Vijelii, furtuni și ploi abundente în mai mult de jumătate de județe din țară