Primarul municipiului Motru nu ține contr nici de pandemie, nici de restricțiile impuse de aceasta. Astfel, duminică noapte, în localitatea pe care o administrează a făcut o petrecere, în miez de noapte, cu lăutari, așa cum se cuvine, cu voie bună și live-uri pe rețelele de socializare, potrivit România TV.

„Pentru cel mai tare primar posibil din câți au existat vreodată la Motru”, este una dintre dedicațiile făcute de lăutari. Cei prezenți la petrecerea din Motru nu au respectat niciuna dintre măsurile impuse de autorități, cu privire la prevenirea răspândirii noului coronavirus, purtatul măștii de protecție și păstrarea distanței fizice.

Poliţiştii au aplicat 11 amenzi petrecăreţilor. „Ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Motru s-au sesizat şi au efectuat verificări, constatând faptul că, în seara zilei de 4 aprilie a.c., şase persoane s-ar fi reunit cu ocazia aniversării unuia dintre cei şase bărbaţi, organizând o petrecere, în aer liber, fără a purta masca de protecţie. Pentru nerespectarea restricţiilor prevăzute în acest sens de Legea 55/2020, poliţiştii au luat măsura sancţionării participanţilor la activitate, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 lei”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Gorj, conform sursei citate.

Potrivit Legii 55/2020, pe perioada stării de alertă sunt interzise petrecerile, chiar și cele în aer liber, iar pe timpul nopții sunt restricții de circulație, între orele 22.00 și 5.00.

De altfel, în localitțile unde rata de infectare este de peste 4 cazuri la mia de locuitori, circulația în afara domiciliului (fără un motiv bine întemeiat) este interzisă de vineri până duminică, între orele 20.00 și 5.00, în timp ce pentru locaitățile cu rata de infectare de peste 7,5 cazuri la mia de locuitori resricționarea circulației se aplică de la ora 20.00 până la ora 5.00, în toată săptămâna.

Citește și: Selly, amendat după petrecerea live de pe TikTok