Probleme pe o serie de drumuri din România, din cauza ninsorilor și viscolului

Traficul este închis pe un tronson al A1, în Sibiu, şi pe două tronsoane de drumuri naţionale din Buzău

Circulaţia este închisă duminică dimineaţă pe un tronson al A1, în județul Sibiu, şi pe alte două tronsoane de drumuri naţionale din judeţul Buzău, traficul fiind restricţionat pentru maşini de mare tonaj pe alte trei sectoare de drum din Buzău. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, este închisă circulaţia pe o serie de tronsoane de drumuri, respectiv –A1 Sibiu – Deva, tronsonul Boiţa – Cunţa, judeţul Sibiu; – DN 2B municipiul Buzău – limită judeţul Brăila. Pe DN 2 Mărăcineni – Oreavul, judeţul Buzău şi ieşire din municipiul Râmnicu Sărat – limită cu judeţul Vrancea, se circulă dirijat, controlat, cu antemergător.

Traficul este restricţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 22 limită judeţul Buzău – municipiul Brăila; – DN 2B limită judeţul Buzău – municipiul Brăila.

Traficul este restrictionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone): – DN 2C Costeşti, judeţul Buzău – limită cu judeţul Ialomiţa. Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare pe raza judeţelor Alba, Bacău, Buzău, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Sibiu şi Vrancea, iar în judeţul Brăila sunt sectoare de drumuri unde partea carosabilă este alunecoasă din cauza poleiului. 

Poliţistii recomandă şoferilor să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să îşi echipeze maşina corespunzător.

 ”Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceţi considerabil viteza pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare este mult mai mare. Nu bruscaţi comenzile autovehiculelor, ci folosiţi frâna de motor pentru încetinire! Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule staţionate şi permiteţi accesul utilajelor de deszăpezire! Înainte de a pleca în călătorie, asiguraţi-vă rezerve de carburant, apă şi hrană şi luaţi în considerare amânarea deplasărilor nonurgente pe perioada manifestărilor meteorologice periculoase!”, transmite Centrul Infotrafic din IGPR.

Alexandru Rafila, despre cazurile de șpagă din sistemul medical: E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale pentru serviciile pe care le ofera