Așa cum ne-au obișnuit deja de ceva vreme, cei de la Recorder reușesc mai mereu, prin investigațiile lor video, să scoată la iveală nereguli și tristeți ale țării în care trăim. Astfel că, și de data aceasta ei au reușit să pună punctul pe I, demascând măgăriile pe care unii edili le fac, pe sistemul „drumul spre Iad e pavat cu intenții bune”.

În materialul video realizat de către Recorder, putem vedea o anchetă desfășurată pe termen lung care dovedește faptul că România este încă înțepenită în Evul Mediu. Și nu pentru că nu s-ar putea, ci pentru că nu se vrea. Pentru că unii „băieți deștepți” găsesc metode să fenteze proiecte pentru a-și trage mai apoi foloasele.

Urmăriți mai jos ancheta lor, întristați-vă, și amintiți-vă de părinții și bunicii voștri care încă locuiesc la țară, cu apă nepotabilă, cu wc-uri mizere în curte:

Citește și: Reactorul 5 nu mai face nici cât o ceapă degerată

”În 2007, când România a aderat la Uniunea Europeană, una din condiții a fost racordarea întregii populații la rețele de canalizare și de apă potabilă. Pentru că în mediul rural infrastructura era aproape inexistentă, UE ne-a alocat și fonduri pentru a atinge acest obiectiv: din 2007 până în prezent am primit peste două miliarde de euro, fonduri comunitare nerambursabile. Banii au intrat în malaxorul instituțiilor românești, de la ministere până la primării și organisme de control, al căror efort comun ar fi trebuit să ne ducă satele în Europa civilizată. Rezultatele sunt, însă, mult sub nivelul fondurilor cheltuite Recorder a pornit pe urma banilor. Într-o investigație începută în primăvara anului trecut, am reușit să deslușim mecanismele complicate în spatele cărora se ascunde un dezastru cu efecte incalculabile: bani europeni fraudați, rețele nefuncționale care pun în pericol viețile oamenilor și un stat complice la jefuirea propriilor cetățeni.”, declarau cei de la Recorder pe pagina lor de YouTube, ca atașament la video.

#News