CNIT, compania de stat cu activitate zero, dar cu salarii uriașe

Din raportul publicat de ministrul Năsui, observăm salarii „fabuloase” cu o medie de 19.446 lei, în 2019

CNIT (Centrul Național de Învățământ Turistic) a intrat în vizorul noului ministru al Economiei, Claudiu Năsui. Potrivit ministrului, compania, care este una de stat, astfel că finanțarea acesteia se realizează din banii de taxe și impozite ai contribuabililor, nu e decât o altă căpușă, întrucât, conform raportului publicat, din 2012 până în prezent, CNIT și-a dovedit ineficiența, având, de cele mai multe ori, zero cursuri organizate, zero cursanți și, implicit, zero absolvenți. Totul în timp ce angajații companiei continuau să primească salarii cu mult peste media bunului simț. „Nu mai trebuie să acceptăm să-şi bată cineva joc de banii contribuabililor.”, a declarat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„Acum câteva zile, Digi24 a reluat un reportaj care îmi scăpase. CNIT, o companie de stat din subordinea ministerului economiei, nu face nimic pe bani mulţi. Compania există de mulţi ani şi ar trebui, în teorie, să se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism, cursuri de turism de stat.”, a mai spus Năsui.

Angajații CNIT primesc salarii frumușele – pe ochi frumoși

În încheierea mesajului postat pe pagina sa de socializare, ministrul Năsui a publicat un desfășurător al activității CNIT din care putem observa că în perioada 2012-2017 inclusiv, compania de stat a „șomat”, dezmorțindu-se abia în 2018, când a organizat un singur curs cu 17 absolvenți, urmând ca în 2019 să crească „productivitatea” și să treacă la nivelul următor, cel cu două cursuri organizate din care a rezultat un total de 30 de absolvenți. Interesant este faptul că, odată cu această dezmorțire a activității, au crescut și salariile angajaților din candrul companiei.

„Iată cam cum arată compania în cifre. Da, citiţi bine. Zerourile sunt activitatea pentru ceea ce ar fi trebuit să facă firma de stat”, a încheiat ministrul, atașând postării sale următoarea imagine:

Din raportul publicat de ministrul Năsui, observăm salarii „fabuloase” cu o medie de 19.446 lei, în 2019.

Citește și: Cîțu vrea intrarea în etapa a doua de vaccinare de săptămâna viitoare

#News