Accident lângă Veneția soldat cu cel puțin 20 de morți

Un autocar a căzut de pe un pod

Accident Italia
Accident Italia sursa foto Luigi Brugnaro via Twitter

Un tragic accident rutier a avut loc marți seară în orașul Mestre din regiunea italiană Veneția. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Mestre de Veneția. Potrivit Corriere del Veneto, în autobuzul, care funcţiona cu metan, se afla un grup de ucraineni, potrivit ziare.com.

Conform prefecturii, bilanţul de până acum este de 21 de morţi, între care doi copii şi un adolescent, 15 răniţi, unii dintre ei fiind în stare foarte gravă.

Dinamica accidentului nu a fost încă stabilită, autobuzul care a iesit de pe carosabil pe pasajul suprateran Vempa, a rupt parapetul de protecţie şi a plonjat în gol în apropierea căii ferate, după un zbor de aproximativ treizeci de metri. Vehiculul alimentat cu metan ar fi luat foc după ce a atins cablurile electrice, cel puţin 40 de ambulanţe fiind trimise la faţa locului. „Sunt foarte mulţi morţi, prea mulţi”. Acestea au fost primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operaţiuni. Autobuzul care s-a prăbuşit de pe pasarelă efectua un serviciu în numele unui camping local, probabil Hu din Marghu.

Autocarul fusese închiriat de un camping pentru oaspeţi, iar la bord se aflau turişti. Autocarul care s-a prăbuşit de pe pasarela din Mestre, în care au murit aproximativ douăzeci de persoane, nu efectua o cursă regulată – aşa cum s-a anunţat iniţial, fiind un vehicul închiriat pentru oaspeţi de către un camping din Marghera.

Era un autocar aparţinând companiei „La Linea”, care asigura în mod normal legătura între camping şi Veneţia, potrivit tg24.sky.it. „Este o tragedie de proporţii uriaşe: bilanţul provizoriu vorbeşte de cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre ele în stare foarte gravă. Din păcate, în accident au fost implicaţi şi câţiva minori”, a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia. El a mai spus că victimele sunt de diferite naţionalităţi, nu doar italieni. Cel puţin doi copii, precum şi şoferul autocarului se numără printre cei 21 de morţi. MAE, avertizare pentru românii care merg în Bulgaria