Piata volanta
Piata volanta. Sursa foto: ANPC

Piața volantă de la Academia Militară din Capitală a fost închisă temporar de către comisarii de la Protecția Consumatorilor, în urma neregulilor constatate, potrivit g4media.ro.

Comisarii ANPC au aplicat amenzi în valoare de 35.000 de lei

Comisarii CPCMB au dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu deficiențe, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate. De asemenea, s-a propus închiderea temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni, pentru ambele locații.

Ce nereguli au găsit comisarii ANPC

Pe lista deficiențelor constatate de către comisarii ANPC au fost depozitarea produselor într-un spațiu insalubru, cu aspect deteriorate, cu pereții încărcați cu praf, cu pânze de păianjeni și gândaci, cu paviment denivelat încărcat de praf, depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare vrac, proaspete, în navete murdare din plastic și depozitate în frigider cu rugină pe toată suprafața, depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare ambalate în borcane fără eticheta și depozitată în frigider nefuncțional, încărcat de rugină și praf. De asemenea, s-a mai constatat depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare,congelate, ambalate în pungi din plastic fără elemente de identificare, cu arsuri de congelare (depozitate în lăzi congelator ,cu încărcătură masivă de gheață ,rugină), depozitarea în vederea comercializării a unor băuturi alcoolice artizanale ambalate în bidoane din plastic și damigene din sticlă ,fără elemente de identificare, depozitate direct pe pavement.

Deficiențele constatate de comisarii CPCMB la piața volantă  au fost comercializarea unor produse alimentare similare cu cele aflate în depozit, comercializare la temperatura mediului ambiant a produselor din carne, prezența insectelor în vitrinele de prezentare a produselor alimentare, folosirea unor agregate frigorifice cu uși glisante depreciate, neasigurandu-se astfel etanșeitatea.

Restaurantele din Bruxelles servesc masa clienților la lumina lumânărilor