Avocat din Vaslui, anchetat penal pentru agresarea colegului fiului său

Incidentul s-a produs chiar în fața unei școli. .

Un cunoscut avocat din Vaslui este cercetat penal pentru loviri și alte violențe după ce l-a agresat pe unul dintre colegii fiului său, din clasa a VIII-a, chiar în fața școlii. El l-a văzut pe unul dintre colegii băiatului, cu care mai avusese un conflict. Deși acesta a încercat să fugă, bărbatul i-ar fi pus piedică și l-a lovit în fața celorlalți elevi. Dirigintele elevului a intervenit și i-a despărțit, apoi i-a dus pe cei doi în școală, potrivit ziare.com.

A fost chemată și conducerea unității de învățământ, bătaia fiind surprinsă de camerele de luat vederi ale școlii

Mulți dintre colegii fiului avocatului au declarat că acesta este arogant și i-a provocat constant. Potrivit lor, băiatul se laudă cu statutul său social, cu hainele și cu încălțămintea scumpă. El și-a jignit colegii, spunându-le că sunt prea săraci pentru a fi prietenii lui..Conflictul durează de mai mulți ani,  motiv pentru care colegii fiului avocatului  l-au exclus total din grupul lor, l-au tachinat și au făcut o serie de ”glume” pe seama lui, aruncându-i caietele și cărțile la gunoi sau amenințându-l. Din cauza stresului la care este supus, băiatul avocatului a fost luat cu salvarea de la școală și dus la spital, după ce i s-a făcut rău. Părinții celorlalți elevi reclamă însă că nu se poate ajunge la un acord cu avocatul, deoarece acesta i-a jignit și i-a amenințat de mai multe ori, fiind arogant.

În urma conflictului de la școală, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Avocatul nu a negat că în ziua respectivă s-a aflat în fața școlii, dar nu pentru a agresa pe cineva, ci pentru a-și aștepta copilul să iasă de la ore.

”Nu am bătut pe nimeni. Înainte de toate, trebuie să vă spun că eu, în ziua respectivă, m-am dus să-mi iau copilul de la școală pentru că el, de vreo patru ani de zile, este victima acestui fenomen de bullying și nimeni nu ia nicio măsură. Din cauza acestui bullying, miercuri (n.r. 28 septembrie) l-am luat cu salvarea de la școală și l-am dus la spital, după ce i-a dat sângele pe nas și pe gură. În legătură cu ce s-a întâmplat în fața școlii, acel băiat a dat să fugă, s-a împiedicat și a căzut. Eu nu am bătut pe nimeni. Eu nu bat copii. Ca să fie consemnată agresiunea fizică, trebuia să sune la 112, să cheme poliția, dacă băiatul era bătut trebuia să se solicite sprijinul unui echipaj medical, măcar că să se poată constata urmele violenței. Așa ceva nu s-a întâmplat. Trebuie însă avut în vedere că băiatul care pretinde că l-am bătut face parte din acel grup care practică bullying-ul împotriva copilului meu. Anul trecut a sărit la bătaie inclusiv la dirigintele de la clasă, a avut și nota scăzută la purtare. Eu nu sunt un tată agresor, doar îmi apăr copilul. Timp de patru ani nimeni nu a făcut nimic. M-am plâns la diriginte, m-am plâns la director, m-am plâns la părinții acelor copii, nimeni nu a luat nicio măsură, iar băiatul meu este agresat încontinuu, din toate punctele de vedere.”, a declarat avocatul.

Verificări de urgență la barajele din țară, după incidentul de la Roșia Montană