Carmen Iohannis nu știe multe despre propria persoană. Este informată de alții și află multe despre sine prin intermediul știrilor sau prin intermediul site-urilor de socializare. De exemplu, nu știa că deține un cont fals de Facebook unde falsa Carmen Iohannis se ocupă de donații.

Pe principiul: știu alții mai bine ce faci tu cu viața ta, Carmen Iohannis a aflat de curând că are un cont de Facebook pe care îl folosește pentru a face donații, dar nu oricui, ci pensionailor. Pare o glumă, dar se jonglează cu niște bani. Și se jonglează și cu texte scrise într-un mod aparte, care ne amintește de anii 2000.

Prin anii 2000 am primit cu toții un mail scris într-o română stâlcită, mail care promitea marea cu sarea dacă acceptam să spălăm niște bani.

Toate mail-urile aveau aceeași linie melodică: un nepot pe moarte, un unchi pierdut și regăsit prin Tanganyika, apel către divinitate și o cotă parte din câștig. Adică. Îți erau transferați niște sute de mii de euro dacă prezentai interes. Și un cont bancar. Din suma respectivă ți se asigura o cotă parte. Promisiuni electronice. Caz închis.

Epoch Times a publicat mai multe mesaje care respectă aceeași idee: un cont fals, o persoană care abia vorbește limba română și discuții despre bani. Numele donatorului: Carmen Iohannis.

”Din prietenie, primiți cele mai bune salutări ale mele. Sper că prin harul lui Dumnezeu să te descurci bine. În primul rând, aș dori să-mi ofer scuze sincere pentru această intrucere bruscă în intimitatea voastră.

Aș dori să va informez despre o veste care mi-a marcat viață și sper că această veste va marca și dvs. cercetare academică și profesională, că parte a unui summit cu privire la condițiile de viață ale copiilor plasați în Africa de Vest. El m-a contactat când am fost într-o călătorie guvernamentală și m-a făcut să înțeleg că are nevoie de o mășină, un telefon mobil și un capital pentru instalarea lui și alte nevoi pentru a-și termina stagiu în bune condiții.

Mi-a plăcut foarte mult nepotul meu, pentru că avea 26 de ani și aproape că își terminase studiile universitare și pentru asta l-am trimis:

– 2 Telefoane mobile IPHONE 11 pro Max

– UN COMPUTER APLE – 2 CONDIȚIONĂRI AER SHARP

– Un MASTERCARD CONTAIND 350.000 Euro cu care puteți efectua retrageri la orice banca din țară dvs.

– Un Mercedes GLE 2018

Toate acestea printr-o agenție privată internațională de transport de mărfuri și materiale „fedex express”. Cu două zile înainte că pachetul să fie în Benin, cumnata mea m-a contactat și mi-a spus că nepotul meu a avut o criză de COMATEUSE EPILEPTICĂ. Într-adevăr, am comandat spitalizare imediată pentru FRANȚA”.

Conturi fantomă, mașini fantomă și bani fantomă. Din păcate, nu există doar un singur cont cu numele de Carmen Iohannis. Și nu fiecare escroc poate fi prins.

Citește și: Gérard Depardieu face politică la beție: ”Putin e un derbedeu bătrân!”

#News