Clopotul istoric dintr-un oraș italian nu mai bate după ce turiștii s-au plâns de zgomot

Plângerile au fost făcute de vizitatorii străini cazați în hotelurile și proprietățile de tip bed and breakfast din apropiere.

Clopotul din turnul vechi de secole din localitatea italiană Pienza va fi oprit între orele 22:00 și 7:00, după plângerile făcute de vizitatorii străini. Localnicii sunt consternați și susțin că nu pot dormi fără să audă clopotele acestuia. Clopotele turnului cu ceas obișnuiau să bată la fiecare 30 de minute, potrivit g4media.ro.

Plângerile au fost făcute de vizitatorii străini cazați în hotelurile și proprietățile de tip bed and breakfast din apropiere.

Problema este deosebit de acută în timpul verii – nu numai că sunt mai mulți turiști în oraș, ferestrele fiind deschise pentru a încerca să prindă o briză în numeroasele proprietăți care nu au aer condiționat. „Am primit plângeri de la mai mulți proprietari de pensiuni. Acestea proveneau mai ales de la proprietățile care sunt aproape de piața principală și deci aproape de clopotniță”, a declarat Manolo Garosi, primarul din Pienza.

Manolo Garosi a apărat reducerea la tăcere a clopotelor, spunând că măsura nu a fost deloc fără precedent.

„Nu suntem singurii care fac acest lucru. Alte orașe care au clopotnițe au făcut exact același lucru”, a spus el. Dar printre cei 2.000 de oameni care locuiesc în Pienza, mulți sunt nemulțumiți de această decizie. Ei spun că sunetul clopotelor face parte din structura orașului. Unii se plâng că sunt atât de obișnuiți cu sunetul clopotelor în timpul nopții încât nu mai pot dormi bine, deoarece găsesc liniștea nou descoperită neliniștitoare. Din 1996, Pienza a fost inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial. „Planul lui Pius al II-lea, de a dezvolta orașul ca curte de vară a sa, a implicat construirea sau reconstrucția a aproximativ 40 de clădiri, publice și private, care au transformat și mai mult orașul medieval într-o creație a Renașterii italiene”, se arată în lista UNESCO. Obiecte solistului formației Queen, Freddie Mercury, scoase la licitație la Londra