Dacă în cursul zilei de ieri vă anunțam că Raluca Turcan laudă teleșcoala, iată că astăzi vă anunțăm că și premierul Ludovic Orban se cam gândește la continuarea cursurilor online. Mai pe larg, vorbim despre posibilitatea ca, anul viitor, elevii să aibă parte tot de învățământ online. Desigur, momentan nu este nimic sigur, întrucât nici evoluția pandemiei nu este una sigură. Asffel, caz în care la începutul lui septembrie ne vom confrunta cu același număr crescut de cazuri de infectare, se poate apela la soluția deja folosită.

„Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație.

Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică și prin intemediul ecranului de calculator.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Cu toate că nu se știe cum și ce fel se va rezolva situația astfel încât toți elevii să beneficieze de șanse egale, Ludovic Orban ne spune că are „încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație”.

Citește și: Turcan ne dă sfaturi educative: teleșcoala, un proiect bun

#News