Reese Witherspoon, cea mai bogată actriţă din lume care a făcut avere prin forțele proprii

Pe 1 iunie, revista Forbes a publicat clasamentul pe 2023 al „Celor mai bogate femei self-made din America”

Reese Witherspoon
Reese Witherspoon

Reese Witherspoon a fost desemnată cea mai bogată actriţă din lume care a făcut avere prin propriile mijloace, potrivit unui clasament întocmit de revista Forbes. Pe 1 iunie, revista Forbes a publicat clasamentul pe 2023 al „Celor mai bogate femei self-made din America”, în care Reese Witherspoon, actriţă şi producătoare de filme şi seriale TV, ocupă locul al 59-lea, potrivit g4media.ro.

Deşi averea netă a protagonistei francizei „Legally Blonde”(Blonda de la drept) – 440 de milioane de dolari – a plasat-o în a doua jumătate a acestei liste ce cuprinde 100 de femei, celebra artistă a fost singura actriţă din categoria „entertainment”.

Printre celelalte femei din lista Forbes se află scenarista TV Shonda Rhimes, prezentatoarea şi actriţa de comedie Ellen DeGeneres, cântăreţele Taylor Swift, Rihanna şi Madonna. Deşi ultimele patru au jucat în trecut şi în câteva filme, principala lor profesie nu este actoria. Celelalte personalităţi din această listă, în fruntea căreia se află femeia de afaceri Diane Hendricks care are o avere netă de 15 miliarde de dolari, sunt femei care lucrează în modă, îngrijirea sănătăţii şi noile tehnologii. Reese Witherspoon, în vârstă de 47 de ani, este cunoscută datorită rolurilor interpretate în numeroase filme populare de-a lungul carierei sale de mai multe decenii, precum „The Man in the Moon” (1991), „Pleasantville” (1998), „Election” (1999) şi „Wild” (2014).

De asemenea, ea este una dintre cele mai bine plătite femei din industria cinematografică, obţinând un onorariu de 35 de milioane de dolari în 2023, potrivit site-ului Women in the World.

Actriţa americană a înfiinţat Hello Sunshine în 2016 cu intenţia de a realiza producţii care să spună poveşti feminine, „pentru a schimba felul în care femeile sunt prezentate în mass-media”. Printre producţiile de top realizate de această companie se află seriale TV precum „Big Little Lies”, „Little Fires Everywhere” şi „The Morning Show”. Reese Witherspoon a şi jucat în aceste trei producţii.

Trei tineri arestați, după ce au ucis și mâncat o lebădă