FOTO Mediafax Alexandru Dobre

În cursul zilei de ieri aflam că un număr de șase deputați ALDE urmează să se mute, cu cățel, cu purcel, în grupul PSD. Decizia nu a mirat pe nimeni, întrucât s-a știut dintotdeauna că ALDE are tendința naturală de a se lipi de PSD în preajma alegerilor. Mai puțin la prezidențialele de anul trecut, întrucât cele două partide „erau un pic certate” pe-atunci. Însă vremea trece, la fel și supărările, astfel că acum putem vorbi, mai pe surse, mai în serios, de o nouă alianță. Vom vedea în ce măsură va fi pusă în practică altfel decât la nivel declarativ, însă.

„Le urez bun venit colegilor noștri și mă bucur că vor fi alături de noi în lupta împotriva actualei puteri reprezentată de PNL și Klaus Iohannis”, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Astfel, se vorbește despre valori liberale, pe care, în opinia social democraților, atât Klaus Iohannis, cât și PNL le-ar cam fi uitat. Și culmea, ALDE ar reprezenta soluția echilibrului dintre social democrație și liberalism, sesizând un iz de USL2.

„PSD este partidul care apără interesele celor mulți, interesele României, cetățenii având astăzi nevoie, mai mult decât oricând, de oameni politici care să le poată îmbunătăți viața, care să vrea și să le poată crește calitatea serviciilor de sănătate, care să lupte pentru îmbunătățirea sistemului de educație pentru copiii lor, care să le apere interesele atât în interiorul țării, cât și în afara granițelor. Ni se alătură în aceste eforturi colegii din ALDE, cei care își vor păstra și vor reprezenta în continuare în societatea românească valorile liberale pe care PNL-ul lui Klaus Iohannis le-a pierdut demult. PSD și ALDE au un scop comun: acela ca nimeni din societate să nu fie lăsat în urmă, așa cum se întâmplă de peste 6 luni de zile, de când liberalii guvernează prin ei și pentru ei înșiși”, s-a mai spus în PSD.

Alfred Simoni, liderul deputaților PSD, este de părere că un front comun cu ALDE ar putea aduce beneficii… electorale

”Consider că a venit momentul să vorbim răspicat despre oameni și nu despre lupta pentru putere, iar construirea unui front comun alături de colegii din ALDE este vitală dacă vrem să schimbăm în mod democratic atmosfera caracterizată de violență politică fără precedent și starea de tensiune generalizată impusă în această perioadă de Klaus Iohannis și partidul său”, a adăugat Alfred Simonis.

Citește și: Parlamentarii ALDE își mută cuibușorul de nebunii la PSD

#News