Să nu vă închipuiți că cei de la ALDE ar fi fost luați cu forța de către PSD, și absorbiți în grupul parlamentar al social democraților. Nici vorbă! Parlamentarii lui Călin Popescu Tăriceanu s-au dus de voie și nesiliți de nimeni. Cu zâmbetul pe buze, chiar! Și-au luat valijoarele și au sărit câteva scaune, direct în tabăra PSD.

De altfel, amintintidu-mi vechile jocuri politice ale celor de la ALDE, constat că nu e nimic nou sub soare. ALDE are talentul de a se lipi de cei din PSD în preajma alegerilor, fie că vorbim despre cele parlamentare, europarlamentare, ori locale (unde miza este una la fel de mare). Și cum grupulețul lor a rămas, în ultima vreme, cam de izbeliște, s-a luat decizia supravițuiri prin simbioză.

PSD absoarbe ALDE în Camera Deputaților

„Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian”, a transmis Varujan Vosganian, de la tribuna Camerei Deputaților.

Nici nu avea cum să fie altfel, de vreme că Călin Popescu Tăriceanu și Marcel Ciolacu par din ce în ce mai apropiați, în ultima perioadă. Mai mult decât atât, umblă vorba prin târg cum că Victor Ponta ar fi și el inclus în noua alianță de stânga… sau stângace, scopul fiind crearea unui surogat al fostei puteri USL, pe vremea aia formată din PSD și PNL.

Citește și: Kelemen Hunor plânge după vechile granițe ale țării

#News