Marcel Ciolacu

Invitat în cursul serii de ieri în platoul unei televiziuni, liderul PSD, Marcel Ciolacu ne-a vorbit despre somaj și despre cum situația nu ar fi tocmai cea pe care s-ar chinui să o prezinte Guvernul. Poate cea mai interesantă declarație a serii este cea legată de pensiile speciale și despre cum impozitarea lor ar rezolva o bună parte din problemele economice cu care țara noastră se confruntă în acest moment.

„Prefer să nu-i răspund domnului Cîțu. Dacă este terorism economic faptul că se dublează alocațiile copiilor… Nici nu-mi găsesc cuvintele să-i răspund unui așa-zis ministru al finanțelor. Să dea ordonanță de urgență mâine să impoziteze pensiile speciale și vor avea bani la buget să dubleze alocațiile. Noi nu ne opunem și nu facem niciun fel de atac la CCR”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

În ceea ce privește situația somajului din România, Marcel Ciolacu a vorbit despre o așa-zisă mască pusă pe situația reală, mască ce va fi dată jos în lunile ce urmează, având în vedere că vorbim despre un număr destul de mare de diasporeni reveniți în țară, odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus.

„Avem 4,8% șomeri. Șomajul este încă mascat, deoarece au venit în țară peste 1 milion de români care au lucrat în străinătate – o să-i găsim lunile următoare la șomaj. Când am inițiat legea în Parlament cu 75% să se intre în șomaj tehnic și să fie suportat de către bugetul de stat, noi, PSD, am pus o condiție – să nu fie concediat nimeni cât timp sunt accesate fonduri de la stat. Guvernul Orban a exclus această modificare. Deci, acest șomaj, în acest moment, este creat iresponsabil de către Guvernul Orban. Lucrurile se pot demonstra”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Ponta profită de situație și cere înlăturarea Guvernului

#News