FOTO facebook
FOTO facebook

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat, joi seara, un atac dur la adresa Ministerului Sănătății. Primarul Bucureștiului vine și cu dovezi foto în acest sens.

Astfel, Gabriela Firea a prezentat, pe Facebook, imagini cu un spital de copii al Primăriei Capitalei și unul similar al Ministerului Sănătății, între care există diferențe uriașe.

Comparație între un spital de copii al Primăriei Capitalei și unul similar al Ministerului Sănătății

„Iată diferența în imagini, una câte una, dintre un spital de copii al Primăriei Capitalei și unul similar al Ministerului Sănătății. Evident, spitalul “ca afară” este Dr. Victor Gomoiu, construit, dotat și administrat de Primăria Capitalei.

Probabil, ministrul Sănătății mai are niște chelneri și coafeze de angajat ca manageri de spitale. Altfel nu se explică insistența sa de a prelua spitalele gata modernizate și dotate la standarde europene de către autoritățile locale din toată țara”, a scris Firea.

Primarul Firea a declarat că nu înțelege atitudinea ministerului condus de Nelu Tătaru, care, în loc să deschidă spitalele, alege să le închidă.

„În această pandemie, primăriile și consiliile județene au investit aproape 900 de milioane de lei pentru aparatură de testare, dotarea spitalelor, materiale sanitare și de protecție pentru medici și asistenți, cazarea și masa pentru persoanele din carantină etc. Ministerul Sănătății s-a remarcat prin ordine.

Unele dintre ele de neînțeles, cum ar fi închiderea spitalelor. Am solicitat public, dar și în scris, respect pentru toți pacienții, prin redeschiderea spitalelor.

În București, Spitalul Colentina este ținut de Ministerul Sănătății în continuare închis, consider abuziv.

Un spital cu 845 de paturi tratează doar 100 de pacienți Covid 19. În condițiile în care spitalele de boli infecțioase nu sunt pline.

Asociațiile pacienților au făcut apel pentru redeschiderea spiralelor. Ministerul Sănătății tace.

Tace, dar vrea să conducă spitalele din toată țara. Adică să le subfinanțeze, să le închidă, cum s-au închis pe timpul guvernării PDL, acum PNL, sau să țină oamenii la poartă, în umilință.

Până când?”, se întreabă Firea.

#NEWS