Expoziție la Biblioteca Județeană din Vrancea cu obiecte descoperite în cărțile împrumutate cititorilor

Este vorba despre peste 500 de astfel de obiecte din cele peste 1000 de bucăți, colecționate timp de peste 10 ani.

Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea a organizat o expoziție cu obiectele găsite de-a lungul timpului în cărțile pe care cititorii le-au donat instituției. Expoziția „Obiecte găsite în cărți”, realizată cu prilejul Zilei Naționale a Bibliotecarului din România, reprezintă un exemplu inedit de exprimare a memoriei cărţii, potrivit g4media.ro.

Este vorba despre peste 500 de astfel de obiecte din cele peste 1000 de bucăți, colecționate timp de peste 10 ani, din cărțile donate Bibliotecii Județene.

Respectiv ambalaje, adrese oficiale, bancnote, bileţele, bilete de călătorie, bilete de acces la muzee, broşuri, calendare de buzunar, cărți de joc, diplome, fițuici, fotografii, hărţi, invitaţii diverse, invitații la nuntă, liste de cumpărături, rețete de bucate, prospecte, rețete medicale, rugăciuni, iconițe, telegrame, timbre, numeroase vederi, felicitări etc. Programul de vizitare a expoziției este de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00, iar sâmbăta și duminica, între orele 11:00 și 19:00. Expoziția de la Galeriile de Artă este deschisă publicului până pe data de 13 mai.Expoziția „Obiecte găsite în cărți, idei pentru o istorie a lecturii” este inițiată și coordonată de bibliotecar dr. Teodora Fîntînaru și realizată de Daniela Atanasiu și Florentina Mihalache.

Bărbat arestat preventiv pentru nerespectarea arestului la domiciliu