FOTO facebook
FOTO facebook

Senatorul PNL Alina Gorghiu dă un pas în lateral și arată că a înțeles controversele stârnite în societate de proiectul de lege care ar fi instituit pușcăria la domiciliu, cu brățară electronică, pentru cei cu infracțiuni ușoare. Gorghiu susține că este multă emoție și teamă în societate, iar la acest moment cea mai bună variantă este respingerea proiectului de lege.

Gorghiu a stârnit furtuna pe scena politică

”În acest context de emoție și teamă socială, este rațională respingerea, în Camera Deputaților, a proiectului referitor la executarea la domiciliu a pedepsei închisorii. Subiectul nu trebuia să bruieze agenda și lupta guvernului împotriva coronavirusului.”, arată Alina Gorghiu.

”La câte mesaje ați primit dumneavoastră, imaginați-vă câte mesaje am primit eu. Este foarte multă emoție în societate și soluția rațională, așa cum spunea și domnul Orban, este de respingere a proiectului”, a mai spus Gorghiu.

Plenul Senatului a votat, săptămâna aceasta, un proiect de lege semnat de liberala Alina Gorghiu, car prevede măsuri alternative privind pedepsele cu închisoarea. Proiectul este unul vechi, depus încă de anul trecut, în Parlament, dar a ajuns abia acum la vot.

Pentru că a fost un vot telefonic, propunerea legislativă a fost adoptată, în Senat, cu votul senatorilor de la mai multe partide, inclusiv cei de la USR. USR avea, la rândul ei, un proiect pe ordinea de zi, care prevedea supravegherea la domiciliu cu brăţară electronică.

Citește și S-a întors roata! Dăncilă îi învață gramatică pe Orban și pe Vela

După ce proiectul a provocat reacţii dure în spaţiul public, în contextul epidemiei de coronavirus, USR a făcut un pas în spate şi a anunţat că nu mai susţine proiectul ajuns la votul final, la Camera Deputaţilor. Şi liderul PNL Ludovic Orban a sancţionat proiectul colegei sale de partid, şi a anunţat că nu îl susţine şi este „o aberaţie”.

#NEWS