Pensiune din Călimănești, cuprinsă de flăcări 

Proprietarul pensiunii a fost transportat la spital, având tăieturi din cauza unei ferestre sparte.

Un incendiu s-a produs duminică dimineaţă, la o pensiune din Călimăneşti, opt persoane şi proprietarul reuşind să iasă din imobil, anunţă ISU Vâlcea. La mansardă s-ar mai afla o persoană, un angajat al pensiunii, potrivit stiripesurse.ro.

Proprietarul pensiunii a fost transportat la spital, având tăieturi din cauza unei ferestre sparte.

”Pompierii militari intervin, în aceste momente, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, în localitatea Călimăneşti. Apelul a venit prin SNUAU 112 la ora 06:01. Au fost alocate de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi Staţiei de Pompieri Brezoi, cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială de transport personal şi victime multiple şi o ambulanţă SMURD, precum şi o ambulanţă SAJ.

A fost direcţionat spre locul evenimentului şi SVSU din localitate. La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o cladire cu 2 etaje, cu degajări mari de fum”, transmite ISU Vâlcea.

Din afirmaţiile proprietarului, în pensiune erau cazate 2 familii – 4 adulţi şi 4 copii, care s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor şi ar fi posibil ca la mansardă să mai fie o persoană, un angajat. S-a intervenit cu celeritate şi cu prioritate pentru căutarea persoanei respective, concomitent cu intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Ambulanţă SAJ ajunsă la locul evenimentului a preluat o victimă, proprietarul, care avea tăieturi de la cioburile unei ferestre, şi a transportat-o la UPU Vâlcea. Bărbat filmat în timp ce abandona trei pui de câine, căutat de polițiști