Partidul Alianța pentru Unirea Românilor joacă la cacealma

Potrivit declarațiilor, Partidul se pronunță... ferm pentru respectarea libertății de decizie individuale

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR) joacă, ca de obicei, cartea ignoranței și alege să trimită către cetățeni și, mai de cu seamă, către votanții acestora, un mesaj care, în definitiv, poate fi considerat în plus. De ce în plus? Întrucât, așa cum au menționat, în repetate rânduri, autoritățile, vaccinarea anti-Covid NU este obligatorie, astfel că, din start, putem spune că respectarea dorințelor individuale este îndeplinită cu succes. Însă în scopul propagării dezinformării și creării unor noi teorii ale conspirației, cei de la PAUR aleg să se poziționeze de partea celor care nu își doresc vaccinarea, de vreme ce ea oricum nu este obligatorie. Astfel, se crează impresia falsă că ar exista o obligativitate de vaccinare, de vreme ce realitatea este cu totul alta.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor cere respectarea libertății individuale, manifestată prin consimțământ informat și neviciat la vaccinare, dar uită să menționeze că vaccinul NU este obligatoriu

„AUR consideră vaccinurile un progres indiscutabil al științei și speră ca și noul vaccin contra coronavirusului să își dovedească în timp eficiența în oprirea pandemiei. În același timp, Partidul AUR se pronunță ferm pentru respectarea libertății de decizie individuale și contra oricărei condiționări a exercitării unor drepturi de acceptarea vaccinării.”, adaugă Partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

Firește, pentru a nu fi acuzați că n-au știut faptul că vaccinarea anti-Covid nu este obligatorie, partidul adaugă în propoziție și existența unei așa-zise presiuni psihologice, cui al lui Pepelea de care să-și agațe hainele de fiecare dată când se află într-o încurcătură de opinie.

„Prin natura sa, persoana umană posedă voință liberă, rațiune și simțire și are dreptul de a dispune de ea însăși. Acest principiu fundamental, statuat prin Constituție și tratatele internaționale, determină imposibilitatea supunerii ființei umane la oricare act medical în lipsa consimțământului informat, liber exprimat, expres, neechivoc dar și neviciat, al acesteia. Or, constatăm că presiunea psihologică și „șantajul emoțional” exercitate în ultima perioadă de persoane cu expunere publică, inclusiv de cadre medicale, constituie una dintre formele de viciere a consimțământului, ceea ce este inacceptabil.”, se mai spune în comunicatul celor de la PAUR.

Citește și: Simion și „asasinarea mediatică”. Asocierea PAUR cu anti-vaccinul

#News