Un parc cu copaci plantați în memoria celor dispăruți, inaugurat în Lugoj

Sunt plantați 100 de mesteceni, fiecare cu un cod QR care spune o poveste de viață.

Un parc cu arbori plantați în memoria celor dispăruți va fi inaugurat în județul Timiș, urmând să fie plantați 100 de mesteceni. Parcul cu mesteceni, plantaţi de cei care au pierdut pe cineva drag, va fi numit „Plantaţi în amintire”,  el urmând să fie inaugurat sâmbătă, în oraşul Lugoj, de Asociaţia „Zi de Bine”, potrivit g4media.ro.

În parc se vor planta 100 de mesteceni, fiecare arbore având ataşat un cod QR, cu ajutorul căruia se vor putea citi poveşti de viaţă.

Potrivit reprezentanților asociației, doliul este o traumă pe care unii oameni nu reuşesc să o depăşească niciodată. Asociaţia ‘Zi de Bine’ a adunat 100 de poveşți nemuritoare şi îi invită pe cei care au pierdut pe cineva drag să planteze un mesteacăn în memoria unei persoane iubite. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, pe care se vor planta 100 de mesteceni împreună cu 100 de poveşți nemuritoare. Printre mesteceni, în centrul parcului, se va regăsi un Ginkgo biloba, denumit şi arborele vieţîi. Fiecare copac plantat va avea ataşat un cod QR care va duce către o poveste de viaţă, ce va putea fi citită pe site-ul www.plantatiinamintire.ro, se precizează în comunicat. La eveniment vor fi prezente iniţiatoarele acestui proiect, Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei „Zi de Bine”.

Mesteacănul e înrudit cu familia fagului sau a stejarulu, Fagaceae.

Aceștia sunt în general copaci sau arbuști de talie mică spre medie, cu o coajă albă caracteristică, care cresc mai ales în clima temperată nordică.Frunzele sunt simple, și pot fi dințate sau lobate. Fructul este o samară, cu toate că aripile acesteia pot lipsi, la anume specii. Diferența între mesteacăn și anin este că amenții (mâțișorii) femeli nu sunt lemnoși și la maturitate cad și lasă loc semințelor, spre deosebire de mâțișorii de anin, lemnoși și în formă de con.

Ghețarii din întreaga lume, în pericol de topire până în 2050, din cauza schimbărilor climatice