USR solicită Guvernului și, îndeosebi, Ministerului Sănătății, să ia măsuri în legătură cu vaccinarea populației, punând emfază pe populația din categoria vulnerabilă.

USR: „Vaccinul antigripal este de negăsit și în farmacii spre a fi cumpărat”

„Uniunea Salvați România solicită Ministerului Sănătății să ia toate măsurile pentru ca, în contextul pandemiei de COVID-19, să fie vaccinate antigripal în timp util toate persoanele din categoriile vulnerabile. În timp ce reprezentanții MS se laudă cu tranșele de doze de vaccin antigripal care ajung în țară și cu faptul că au fost comandate de două ori mai multe doze decât anul trecut, medicii de familie se plâng că sunt asaltați de pacienți și că la ei nu ajung respectivele doze. De asemenea, vaccinul antigripal este de negăsit și în farmacii spre a fi cumpărat”, spun cei de la USR.

Astfel, USR amintește că, statistic vorbind, țara noastră nu sta deloc bine la capitolul vaccinare contra gripei, până în data de 25 octombrie fiind vaccinate antigripal 323.098 persoane aflate în grupele de risc.

„Este esențial să fie vaccinate toate categoriile vulnerabile: cadre medicale, femei însărcinate, persoane peste 65 de ani, copii, bolnavi cronici, etc. Pe de o parte, e greu de distins clinic între gripă și COVID-19 și vor fi confuzii. Pe de alta, vom ajunge să internăm concomitent bolnavi de gripă și de noul coronavirus în spitale COVID-19, astfel că vom îmbolnăvi de gripă pacienții care au doar COVID-19”, declară Adi Wiener, medic și senator USR.

Citește și: Vaccinul anti-Covid a apărut în Vaslui: scuză pentru chiul

#News