Mult speratul și așteptatul vaccin anti-Covid a apărut în Murgeni, un orășel uitat prin județul Vaslui. Partea interesantă este că Statele Unite au început testarea unui nou vaccin anti-Covid pe 60.000 de voluntari. Partea și mai interesantă: nu știam că voluntarii sunt din Vaslui.

Despre vaccin știe mai multe un elev care a ținut să-și justifice chiulul.

Desigur, la şcoala din Murgeni nu s-a desfăşurat vreo acţiune sanitară, dar asta nu a oprit panica și filmulețele de pe Facebook, isteria și nervii.

Pe scurt, un elev a preferat chiulul și a invocat vaccinarea, ca scuză în fața părinților. Părinţii s-au alertat între ei şi au găsit un nou motiv pentru un protest anti-vaccin, insistând să-și ia copiii acasă. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au precizat că incidentul nu s-a soldat cu nicio sancţiune, deoarece rromii s-au liniştit după apariţia poliţiştilor. Nu s-au aplicat amenzi nici celor care au intrat în curtea şcolii, deşi nu aveau acest drept.

Ce s-a auzit live, pe Facebook: ”Uitaţi ce este aici, lume. Au speriat copiii! La şcoală speriaţi copiii! Animalelor! Uitaţi ce se întâmplă la şcoala oraşului Murgeni. Au terorizat săracii copii la scoală, le-a făcut teste anti-Covid, vaccinare” sau ”Suntem sălbatici că am venit să ne salvăm copiii? Păi îmi omori tu copilul, îi faci vaccin fără să ştiu? Le-a făcut vaccin la copii fără să fie anunţaţi părinţii. Cum puteţi să faceţi vaccin la copii, doamnă, ce inimă aveţi? Doamnă, dumneavoastră nu sunteti om”, se aude vocea unui bărbat care filmează în curtea școlii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), a desfăşurat recent o acţiune la şcoala din Murgeni, pentru a-i ajuta pe elevi să se readapteze specificului noului an şcolar, dat fiind contextul epidemiologic.

Citește și: România în top: cele mai mici salarii din Europa

#News