Alexandru Rafila

În conferința de presă de la Cotroceni, președintele Iohannis a făcut câteva precizări cu privire la prezența prof. Alexandru Rafila la discuțiile cu specialiștii în sănătate publică, despre care a spus că a fost în calitatea sa de specialist, nu de candidat.

„Pandemia nu are culoare politică și este, pe de altă parte, cunoscut faptul că doctorul Rafila este reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, și în acea calitate a fost invitat, nu în calitate de candidat la alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

De pe margine e ușor să critici

Președintele Iohannis a fost critic la adresa social-democraților, care stau pe margine și doar critică, fapt care face imposibilă o colaborare pentru a trece cu bine de perioada în care se află România.

„Colaborarea este, în această fază, destul de greu de imaginat în condițiile în care PNL este la guvernare și împreună cu mine ne străduim, luăm măsurile care se impun, facem achizițiile, facem testările, pregătim vaccinarea…, iar PSD-ul șade pe o majoritate parlamentară cu care tot timpul a încercat să tragă frâna de mână și să arate că au soluții. Doar că nu au…”, a subliniat președintele.

De aceea, încă de la începutul pandemiei am susținut ideea că în fața acestei amenințări nevăzute nu trebuie să existe interese personale sau politice, iar cei cu putere decizională să aibă ca interes comun sănătatea și integritatea cetățenilor, ca să mai existe votanți.

Citește și: Iohannis: „Vaccinarea întregii populații, la primăvară”

#News