Moon World Resort
Moon World Resort- pag de FB

Primul hotel în formă de Lună ar urmă să fie construit în Dubai de către echipa care a construit Moon World Resorts, potrivit digi24.ro. Fiecare sferă va fi o reprezentare la 360 de grade a Lunii la dimensiune mare, aceasta fiind completată cu cratere și textură care vor avea un aspect realist.

Fiecare Lună ar urma să aibă 224 de metri înălțime, având o circumferință de aproximativ 622 de metri

Dimensiunile vor fi stabilite în raport de locație dar și planurile de construcție care vor fi aprobate. Echipa dorește să construiască în timp patru astfel de resorturi, care vor avea dotări de cinci stele, și anume în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Asia.  Antreprenorul canadian Michael R. Henderson, co-fondatorul Moon World Resorts, a declarat că ideea centrală a proiectului a plecat de la faptul că Luna este un „brand ultra-recunoscut”. Potrivit acestuia, șapte miliarde și jumătate de oameni știu acest brand, toată lumea îl iubește. Antrepenorul a mai explicat că fiecare Moon World Resort va fi o stațiune de destinație foarte luxoasă și contemporană, complet integrată, cu o mulțime de componente pe care turiștii le cunosc deja. Astfel, centrele de convenții, restaurantele, centrele spa vor avea fiecare o tematică lunară.

Planurile create de arhitecți prevăd crearea unor interioare în stilul unei nave spațiale și divertisment tematic

Este vorba inclusiv de ceea ce Henderson consideră ca fiind punctul culminant al atracției, respectiv o experiență care reproduce cum este să mergi pe Lună. „Îți vom oferi șansa ca, în timpul vieții tale, să mergi pe pe ceea ce vei crede a fi suprafața lunară”, spune Henderson. Moon World Resorts este în curs de elaborare de două decenii, compania estimând că, în urma unei investiții de 5 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2022, lucrările de construcție a primului resort să fie finalizate peste cinci ani, în 2027. „Oamenilor le plac planurile, randările, să își dea seama cum ar urma să fie. Dar cred că mulți oameni vor fi entuziasmați când se vor uita de fapt la cea mai mare sferă din lume. Asta va fi cu adevărat uimitor”, a declarat coordonatorul de proiect.

Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite. Este situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic și este reședința emiratului omonim. Impulsionată de industria petrolului și a gazului, dezvoltarea economică a orașului este rapidă, fiind necesară forță de muncă de peste hotare. Astfel, conform unei statistici efectuate în 2016, 80% din populație este din străinătate (în special din India, Pakistan), Dubai fiind orașul cu (procentual) cei mai mulți locuitori străini.

Dozatoarele de cafea vor fi scoase din școlile din Arad