Florin Cîțu amenință: „Voi lua legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România”

„Voi lua legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România, avem o alianță toxică cu un partid extremist, care vrea răul românilor, nu respectă libertatea individuală, cu care nu ar trebui să discutăm”, a spus premierul

Foto: gov.ro

Într-o ultimă conferință de presă, premierul Florin Cîțu s-a arătat deranjat de mica alianță temporară dintre USR PLUS și AUR, sugerând că alianța cu „acel partid extremist” nu ar fi în spiritul votanților de dreapta și nici în spiritul european. Ba mai mult, premierul a dat semnale că are de gând să îi „pârască” pe cei din USR PLUS la forurile europene, inclusiv celor de la Renew Europe.

Florin Cîțu: „Voi lua legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România, avem o alianță toxică cu un partid extremist, care vrea răul românilor, nu respectă libertatea individuală, cu care nu ar trebui să discutăm”

Premierul a mai spus că îi va informa pe liderii europeni, dar și partenerii strategici ai coaliției de guvernare.

În cealaltă tabără, USR PLUS a anunțat că îi retrage, în mod oficial, sprijinul politic lui Florin Cîțu. Inițial, premierul a primit termen să își dea demisia până la ora 18:00, astăzi, însă cum acesta pare departe de o astfel de decizie, judecând după declarațiile recente de la Palatul Victoria, oamenii lui Dan Barna și ai lui Dacian Cioloș au votat în unanimitate retragerea sprijinului politic, anunțând, totodată, că vor duce la îndeplinire moțiunea de cenzură inițiată alături de AUR și, mai nou, de PSD.

„Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîţu şi Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea şi Iordache în 2017: au călcat în picioare justiţia şi şi-au făcut cale liberă să fure”, au scris reprezentanţii USR PLUS, vineri, pe Facebook.

Tot astăzi, toți miniștrii USR PLUS au lipsit de la ședința de guvern, în semn de protest. Întrebat dacă îi va sancționa sau nu pe aceștia, premierul a spus că așteaptă să vadă dacă lipsa este motivată sau nu.

Citește și editorialul: Dar pe noi, românii, ne mai reprezintă cineva?