ludovic orban
Ludovic Orban

Trece timpul, vacanța se termină și nu se știe nimic despre începerea școlii. Se fac scenarii peste scenarii, se protestează și se cere Guvernului să vină cu  soluții concrete pentru noul an școlar. Cât despre elevi, aceștia sunt nemulțumiți. Nu există un plan clar, la fel cum nu există nici materiale necesare, în cazul în care învățământul se va desfășura on-line.

Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța, a declarat la Digi24 că elevii nu au fost consultați suficient.

”Suntem în momentul martie, când tot ce primeam erau scenarii, fără o decizie concretă. Suntem în august, ar trebui să avem un plan concret.

Optăm pentru soluție descentralizată, unde sunt cazuri puține să se meargă fizic la școală, unde sunt multe să se opteze pentru școala online în totalitate.

Fizic 100% nu ne putem întoarce. Nu avem spațiu suficient, nici igiena corespunzătoare.

Scenariul în care să vină la școală copiii din clasele I – IV și cei din anii terminali este bun în condițiile în care se respectă măsurile de distanțare fizică și condițiile de igiena sunt respectate”, a declarat Sabina Spătariu.

Ludovic Orban a reacționat la protestele elevilor. A venit cu un răspuns, dar, din păcate, nu a putut da un răspuns concret. Încă se fac analize și încă așteptăm să vedem cum evoluează sau involuează virusul:

”Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei.

Există un grup de lucru interministerial coordonat de Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt.

Suntem într-o analiză foarte serioasă. Nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei.

Pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil.

Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar.

Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a spus Orban.

Citește și: INSP recomandă, în anumite condiții, prezența zilnică la școală

#News