Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban continuă să fie împăciuitor cu potențialul său aliat politic Dan Barna, în ciuda criticilor pe care oamenii matematicianului le-au proferat în spațiul public imediat după prezentarea programului guvernamental de relansare economică a României. La mijloc este susținerea lui Nicușor Dan la fotoliul de primar general al Capitalei.

Orban îi cere liderului USR să mai citească odată programul și, eventual să-l explice și membrilor uniunii, după ce deputatul Claudiu Năsui a descalificat Planul Național de Investiții și Relansare Economică al liberalilor, despre care a spus că este „o salată plină cu scheme de subvenții din banii contribuabililor, combinată cu veșnica ciorbă reîncălzită a investițiilor în prag de alegeri”.

„Cred că nu l-au citit, sincer. Le recomand să îl citească. Este un program la care am lucrat enorm, un program pe care nu l-am făcut numai noi. Am consultat specialiști din toate instituțiile publice, din mediul de afaceri, din mediul neguvernamental. Este un program care a urmărit ce se întâmplă și în alte țări europene, încercând să preluăm măsurile care sunt aplicate cu succes în alte țări”, a reacționat Orban.

El a lăsat să se înțeleagă că se referă la USR și le-a reamintit unioniștilor că liberalii au făcut un sacrificiu susținându-l pe Nicușor Dan, în bătălia pentru Primăria Municipiului București. În același timp, premierul i-a avertizat pe activiștii USR că dacă negocierile nu se vor finaliza favorabil, PNL va intra în competiția pentru PMB și cele de sector cu candidați proprii și că în această bătălie USR nu prea va conta.

„Aș prefera să ajungem la o înțelegere. Așa cum noi am făcut un sacrificiu și l-am sprijinit pe Nicușor Dan, noi ne-am dori să mergem pe o formulă comună și la sectoare, și la consiliile locale. Dacă alții nu vor fi de acord, va trebui să intrăm în competiție, dar într-o competiție în care nu avem decât un singur adversar, PSD, iar obiectivul nostru este să scoatem complet PSD-ul din București”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și: Alianța USR – PNL, tot mai greu de realizat. Atac devastator la Programul de Relansare Economică

HashtagNews.ro