Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, știe că unde-s mulți puterea crește. Și pentru că fiecare zi care trece ne apropie de momentul alegerilor locale, programate și, deocamdată, confirmate pe 27 septembrie, președintele ALDE și-a reînnoit jurămintele politice față de PSD, anunțând că susținerea alianței pe care o reprezintă merge către actualul primar general al Capitalei, Gabriela Firea. Negocieri în adevăratul sens al cuvântului n-au fost, între el și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, dar discuții tot au avut.

„Viziunea ALDE, ca primă opțiune este o candidatură comună și liste comune. Din discuțiile pe care le-am avut până acum cu partenerii noștri, PSD și Pro România, prima opțiune este susținerea unei candidaturi comune în persoana actualului primar general – Gabriela Firea. Obiectivul la București este să câștigăm Primăria și să avem majoritatea în Consiliul general și păstrarea sectoarelor.

Sunt foarte realist, e o luptă mai complicată decât a fost în trecut, dar eu cred că o formulă de alianță va aduce o bonificație de scor. Una este să socotim cât aduc listele separat și alta este ce aduce o listă comună. Convingerea mea este că o listă comună, și susținerea actualului primar general, va avea un scor mai bun decât suma a două liste separate”, a spus Tăriceanu.

Șeful ALDE a lămurit și contextul apariției sintagmei „două liste separate”. Tăriceanul a menționat că atunci când a spus asta s-a referit la prietenul Victor Ponta, căruia îi transmite că nu se compara viața de unul singur, cu cea alături de parteneri. În alianță ești mai puternic, mai încrezător, mai vesel, mai sociabil. Totul se schimbă când ai prietenii alături, pare că încearcă să-i spună Tăriceanu lui Ponta.

„Vorbesc de două liste, pentru că am discutat cu cei de la PSD dacă au disponibilitate, dacă Pro România nu vrea să meargă în această formulă, nu vreau să vorbesc în numele lor. Victor Ponta are o carte de vizită care ar putea să-l recomande și pentru o candidatură la Primăria Bucureștiului, dar trebuie, în primul rând, să se hotărască domnul Ponta, dacă face pasul. O candidatură care să aibă șanse de succes trebuie să aibă și susținerea PSD”, a încheiat Călin Popescu Tăriceanu. 

Citește și: Tăriceanu crede că lui Orban îi place să se dea „șmecher”