Percheziții în judeţul Dolj la traficanți de persoane și de minori

O adolescentă de 15 ani a fost obligată să practice prostituția în Italia

DIICOT

Procurorii DIICOT au efectuat 8 percheziţii au loc miercuri în judeţul Dolj, în două dosare de trafic de minori şi trafic de persoane. Într-unul dintre dosare o fată de 15 ani a fost recrutată şi obligată să se prostitueze în Italia, potrivit ziare.com.

Reprezentanţii DIICOT au anunţat că procurorii şi poliţiştii fac opt percheziţii domiciliare în judeţul Dolj, în două dosare legate de trafic de minori şi trafic de persoane.

„Din materialul probator administrat în prima cauză, a reieşit că în ianuarie 2023, un suspect a recrutat o persoana vătămată minoră, în vârsta de 15 ani. Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie) şi prin inducere în eroare (promisiuni de convieţuire), el a transportat-o şi adăpostit-o în Italia unde prin acte de violenţă fizică şi psihică a exploatat-o sexual obligând-o să practice prostituţia («la stradă»)”, au precizat procurorii.

Ei au adăugat că persoana respectivă a fost ajutată de un membru al familiei sale care a supravegheat-o pe fată şi a strâns sumele de bani rezultate din prostituţie.

„Cercetările efectuate în cel de al doilea dosar au relevat faptul că, patru suspecţi (membri ai aceleaşi familii) au recrutat mai multe persoane vătămate, minore şi majore, prin inducere în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, după care le-au transportat în Italia, în scopul obţinerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a acestora”, a menţionat DIICOT.

Cel mai bătrân bărbat din lume, în vârstă de 114 ani, a murit