40 de migranți ascunși într-un tir, descoperiți la vama Nădlac II

Este vorba despre cetăţeni din Bangladesh.

Poliţiştii de frontieră au depistat la Nădlac II şi Vărşand 49 de cetăţeni străini din Bangladesh, Egip şi Siria, care încercau să treacă ilegal frontiera, 40 dintre migranţi fiind găsiţi ascunşi într-un TIR ce transporta lingouri de aluminiu, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, potrivit stiripesurse.ro.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, au fost depistaţi ascunşi în compartimentul pentru marfă al unui TIR, 40 de cetăţeni din Bangladesh.

Automarfarul, condus de un român în vârstă de 35 de ani, transporta lingouri de aluminiu pentru o societate comercială din Italia. Migranţii găsiţi în TIR au vârste între 19 şi 52 de ani şi au intrat ilegal în România. Alţi şapte cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera au fost depistaţi la Vărşand, în timp ce se deplasau pe jos la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră.

Poliţiştii de frontieră i-au interceptat şi întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă i-au verificat, stabilind că sunt cetăţeni străini din Egipt şi Bangladesh, cu vârste între 20 şi 43 de ani.

 Cei 47 de migranţi din Bangladesh şi Egipt sunt cercetaţi pentru infracţiunea de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul TIR-ului este cercetat pentru trafic de migranţi.Alţi doi cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera au fost depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în ziua de 2 aprilie. Este vorba de doi bărbaţi din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera folosind cărţi de identitate greceşti false.

Patru pensionari din județul Buzău şi-au declarat falimentul personal anul trecut