PLUS nu e de acord cu Gorghiu și face un apel către Senat

Cei de PLUS sunt vehemenți

Cu toate că au zis că vor intra într-un oarecare silenzio stampa, iată că lucrul ăsta nu s-a întâmplat. Așadar, cei de la PLUS au decis și ei, la fel ca Raluca Prună, să intervină în cazul propunerii legislative controversate inițiată de Alina Gorghiu, potrivit căreia persoanele condamnate ar urma să primească dispozitive de monitorizare, astfel încât să-și poată ispăși pedeapsa de la domiciliu.

PLUS intervine

„Deşi am depăşit pragul de 100 de persoane decedate din cauza coronavirusului, deşi ne pregătim de cea mai gravă recesiune economică din ultimii 20 de ani, o largă majoritate a membrilor Senatului rămân atenţi doar la ceea ce a contat pentru ei în ultimii ani: distrugerea legislaţiei penale. Iniţiat de către un senator liberal şi susţinut de toţi senatorii care au participat la vot, cu excepţia a doar doi dintre aceştia, proiectul privind introducerea în România a posibilităţii executării la domiciliu a pedepsei cu închisoarea este de natură să ducă imediat la eliberarea a peste jumătate dintre deţinuţii din România, ultimul lucru de care avem nevoie acum”, declară cei de la PLUS într-un comunicat de presă.

Izolare sau condamnare, aceeași pedeapsă

Astfel, dacă propunerea legislativă a doamnei Alina Gorghiu ar trece de Senat, oficial nu ar mai exista nicio diferență între declarațiile pe proprie răspundere pe care trebuie să le prezentăm noi acum pentru a ieși din casă și sentința anumitor condamnați. Ca să nu mai pomenim de faptul că această idee mai-mai că seamănă a remake-ul unei idei un pic mai vechi.

„Iniţiativa anterioară se referea însă doar la pedepse pentru infracţiuni mai puţin importante, de până la 3 ani. De această dată, pedepsele cresc până la 7 ani şi pot privi infracţiuni dintre cele mai grave, aşa cum este cazul furtului, tâlhăriei, distrugerii, răpirii, lipsirii de libertate ori al proxenetismului. Posibilitatea ca persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni să execute pedeapsa la domiciliu este, pe de o parte, de natură să indigneze o parte importantă a societăţii, iar, pe de altă parte, capabilă să înlăture principalul rol al sancţiunilor penale, cel de a descuraja potenţialii făptuitori”, au adăugat cei de la PLUS.

Citește și: Raluca Prună o acuză pe Alina Gorghiu că ar fi interesată de ceea ce nu trebuie

#News