Descoperire impresionantă în Marea Piramidă din Egipt

Este vorba despre un coridor ascuns, lung de nouă metri, situat în spatele intrării principale

Un coridor secret a fost găsit de arheologi în Marea Piramidă de la Giza din Egipt, construită ca mormânt monumental în jurul anului 2560 î.Hr., în timpul domniei faraonului Khufu sau Keops. Coridorul neterminat a fost probabil construit pentru a ușura probabil greutatea piramidei în zona intrării principală, la șapte metri mai jos, potrivit ziare.com.

Oficialii egipteni ai antichităților au anunțat descoperirea unui coridor ascuns, lung de nouă metri, în spatele intrării principale a Marii Piramide din Giza, despre care au spus că ar putea duce la noi descoperiri.

 Descoperirea a fost făcută în cadrul proiectului Scan Pyramids 2015, fiind folosita o tehnologie modernă, inclusiv scanări și endoscoape, pentru a cerceta în interiorul Marii Piramide de la Giza, ultima dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

”Coridorul neterminat a fost probabil construit pentru a ușura greutatea piramidei fie pentru intrarea principală, la șapte metri mai jos, fie pentru o altă cameră sau spațiu încă nedescoperit”, a declarat Mostafa Waziri, șeful Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt. „Vom continua scanarea, așa că vom vedea ce putem face… pentru a ne da seama ce putem afla sub acest loc ascuns sau chiar până la sfârșitul acestui coridor”, a mai declarat Mostafa  Waziri.

Şase bărbaţi, bănuiți că au obligat trei tinere instituţionalizate minore să se prostitueze

]Se crede că cinci camere aflate în vârful camerei funerare a regelui, într-o altă parte a piramidei, au fost, de asemenea, construite pentru a redistribui greutatea structurii masive, fiind posibil ca faraonul să aibă mai multe camere de înmormântare, a adăugat Waziri. Marea Piramidă de la Giza din Egipt are înălțimea de 164 de metri,  fiind ridicată în urmă cu aproximativ 4.600 de ani. Piramida a fost cea mai înaltă construcție de pe Pământ până la edificarea Turnului Eiffel de la Paris, Franța, din 1889.