Şase bărbaţi, bănuiți că au obligat trei tinere instituţionalizate minore să se prostitueze

Patru au fost reţinuţi, doi fiind plasaţi sub control judiciar

Şase bărbaţi, suspectaţi că au racolat trei tinere instituţionalizate şi le-au obligat să se prostitueze, sunt anchetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni, potrivit g4media.ro.

 Patru suspecţi au fost reţinuţi, doi fiind plasaţi sub control judiciar. Faptele s-ar fi produs începând cu august 2022.

. ”La data de 1 martie 2023, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoşani, au organizat o acţiune operativă, în urma căreia 4 tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi alţi doi au fost plasaţi sub control judiciar, fiind bănuiţi de comiterea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate”, au transmis,DIICOT şi IGPR.

Anchetatorii au făcut şapte percheziţii, la locaţii din judeţul Botoşani, 6 persoane fiind conduse la sediul poliţiei, în baza unor mandate de aducere.

”Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna august 2022 şi până în prezent, şase persoane bănuite, dintre care două minore, ar fi recrutat trei persoane vătămate, minore, instituţionalizate, cu scopul de a le exploata, prin obligarea la practicarea prostituţiei, în municipiul Dorohoi şi comunele învecinate. În urma activităţilor desfăşurate, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 telefoane mobile, 7 cartele SIM, o tabletă, 2 laptopuri şi un card microSD”, au mai transmis anchetatorii. Procurorul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani a dispus reţinerea a 4 persoane bănuite şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de alte două persoane bănuite

Creștere alarmantă a numărului persoanelor supraponderale