Depozit ilegal de deseuri in curtea cimitirului

O dată cu intrarea în vigoare a OUG133/2022, foarte multe localități din județul Ilfov sunt oarecum blocate în a o aplica. Lenea și dezinteresul duc de cele mai multe ori la victime în rândul populației. Nevorbind aici despre faptul că depozitarea deșeurilor este clar reglementată și sancționată drastic de legi în vigoare, încă există primari care își permit să depoziteze deșeuri în locuri dintre cele mai ciudate. Într-o comună foarte bine cotată din punct de vedere al culorii – verde – și unde terenurile ating prețuri de multe ori exorbitante, am găsit în cursul zilei de ieri un depozit ilegal de deșeuri.

Deșeurile sunt aduse și descărcate în curtea viitorului cimitir al comunei. Din fotografiile făcute de noi rezultă clar că nu este o activitate de care primăria să nu știe, iar depozitarea nu se face de câteva zile.

Grămezi de cauciucuri uzate zac lângă muntele de deșeuri

La câteva sute de metri de prima locuința, în curtea viitorului cimitir al comunei și, evident foarte ferit de ochii oamenilor crește în fiecare zi un munte de gunoaie. Unde? În curtea viitorului cimir, la câteva zeci de metri de o frumoasă biserica. Locul, așa cum îi stă bine unui cimitir este situat într-o zona verde, un adevărat paradis.

Foto depozit deșeuri in curtea viitorului cimitir

Care este motivul pentru care Primăria a luat decizia de a depozita acolo deșeurile pe care în mod normal ar trebui să le ducă la o stație de sortare, nu știm. Bănuim că, la fel ca și în alte cazuri, faptul că primarii au tot amânat punerea în aplicare a celebrei de acum ordonanțe de urgență, a dus, așa cum se vede în imagini la crearea monștrilor de deșeuri și evident la poluarea zonei.

Depozitarea adecvată a deșeurilor este esențială pentru protejarea mediului. Atunci când deșeurile nu sunt eliminate corect, pot contamina solul și apa și pot polua aerul. Acest lucru poate avea efecte de lungă durată asupra ecosistemelor și sănătății umane. De exemplu, apa contaminată poate provoca îmbolnăviri dacă este consumată sau intră în contact cu pielea, iar aerul poluat poate duce la probleme respiratorii.