Artmania, este cel mai longeviv festival rock din România, prima ediție a acestuia având loc în 2006, la Sibiu, de altfel, unde s-a organizat în fiecare an de atunci, cu mici modificări privind locația. Cu toate astea, cea mai cunoscută locație de desfășurare a evenimentului este Piața Mare din Sibiu, unde, de-a lungul timpului nume consacrate ale rock-ului intenațional au încântat publicul venit atât de pe tot întinsul României, cât și din străinătate.

Anul acesta, Artmania va avea loc, tot acolo, în Piața Mare din Sibiu, pe parcursul a două zile de festival ce se vor desfășura între 24-25 iulie 2020. Prețul unui abonament pentru cele două zile este de 290 lei și se poate achiziționa dând click pe acest link: Bilete Artmania.

Citește și: Tiamat revine în România în aprilie

Dintre trupele anunțate deocamdată la Artmania, menționăm prezența celor de la Amon Amarth, Clutch, Cult of Luna, My Dying Bride, Myrkur sau The Vintage Caravan.

O mică prezentare de pe site-ul oficial Artmania spune cam așa:

”ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.   De-a lungul editiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Insa, ARTmania Festival nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.Inca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si al publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piata si de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului. gazduit de Piata si de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.”

Astfel, Artmania nu este doar un simplu festival de muzică rock, ci o adevărată încununare a artelor, totul petrecându-se în Sibiu, capitala culturală europeană în 2007.

Citește și: Cradle of Filth vine anul acesta la Rockstadt Extreme Fest

#News