Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Invitat la Adevărul Live, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că și-ar fi dorit ca Ludovic Orban să execute o remaniere guvernamentală, încă din luna noiembrie a anului 2019. Mai mult decât atât, spune Ciolacu, actualul guvern ar trebui „judecat”, așa cum face chiar el, pentru lipsă de viziune și de prevenție, adăugând că măsurile luate de liberali s-au îndepărtat de mult de cele luate, la modul general, de alte state europene.

Citește și: Ciolacu: „Iohannis minte din nou!”

„Unul dintre lucrurile pentru care eu îl judec pe Orban în acest moment este că nu are capacitatea de a face diferenţa din noiembrie, anul trecut, când a venit cu primul Guvern, cu toate că şi al doilea Guvern e identic, provocările venite după luna martie cu această pandemie şi incapacitatea de a se schimba în funcţie de nevoile şi priorităţile românilor. Nu poţi să nu faci nicio remaniere guvernamentală şi să continui cu oamenii care ne-au ţinut în casă 60 de zile, după 60 de zile nu am pregătit spitalele, ţinem şcolile închise de 6 luni, le deschidem pentru că avem alegeri locale şi le închidem apoi la loc. Nu există prevenţie, nu există viziune, mai mult, ne-am îndepărtat de tot ce se întâmplă în Europa, deciziile care se iau în Europa unde au rămas, de exemplu, şcolile deschise, şcolile deschise au fost şi în timpul războiului, nimeni nu şi-a permis până acum”, a spus Marcel Ciolacu pentru Adevărul Live.

Potrivit lui Ciolacu, PSD susține atât redeschiderea școlilor, cât și testarea în masă a corpului didactic

„Cel mai uşor când eşti incapabil este să închizi, mergi la lucrul extrem în loc să cauţi soluţii. De ce s-au închis pieţele? Dacă le-a închis nu s-au superaglomerat supermarketurile? (…) E o chestie de logică, trebuia să rogi primarii să mai creeze mai multe pieţe volante, să răspândim oamenii ca să nu ia virusul”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Cadavre lăsate în saloane, bolnavi dezbrăcați pe holuri și mizerie

#News