Gradina zoo
Gradina zoo. Sursa foto: ziare.com

Cinci lei africani au evadat, miercuri, din adăposturile lor de la Grădina Zoologică Taronga din Sydney, declanşând o situație de urgenţă. Animalele, un adult și patru pui, au fost văzute plimbându-se în afara țarcului lor. .Grădina zoologică a fost închisă, un pui trebuind să fie tranchilizat, potrivit ziare.com.

Poliția a fost chemată la ora 7 dimineața, iar leii s-au întors în adăpostul lor chiar înainte de ora 9. „Cod unu” este cea mai importantă alertă a grădinii zoologice, care necesită un răspuns de urgență.

„Un gard de 6 picioare (1,8 metri) îi separă de restul grădinii zoologice a spus directorul.  Potrivit acestuia, grădina zoologică are protocoale de siguranță foarte stricte pentru un astfel de incident și au fost luate măsuri imediate. Toate animalele sunt acum în siguranță în habitatul lor și monitorizate îndeaproape.

Toți leii au fost găsiți și duși înapoi în câteva minute, a declarat un purtător de cuvânt, care nu a dat nicio explicație pentru evadare

Directorul executiv al grădinii zoologice, Simon Duffy, a declarat reporterilor că unul dintre pui a trebuit să fie tranchilizat.”Acesta este un incident semnificativ şi o analiză completă este în curs de desfăşurare pentru a determina cum au reuşit leii să scape din adăpostul lor principal”, a spus el. Directorul executiv a precizat că nu are detalii exacte privitoare la modul în care s-a produs incidentul.Grădina zoologică Taronga este situată într-o zonă bogată şi plină de verdeaţă, cu vedere spre Opera din Sydney. Îngrijitorii de la grădina zoologică au fost văzuţi verificând gardurile din adăpostul leilor pentru a vedea dacă nu au fost deteriorate. Un leu african mascul adult poate cântări până la 250 de kilograme, în timp ce femelele pot ajunge la 180 de kilograme.

Zeci de mii de euro contrafăcuți, găsiți în mai multe județe din România