Clotilde Armand

În cursul serii trecute, primarul ales al Sectorului 1 Clotilde Armand declara că are de gând să se delimiteze de scandalul voturilor de la Sectorul 1, preferând să comită „aroganța”, după cum chiar aceasta s-a exprimat, de a-și vedea de treaba de primar al sectorului. În cursul zilei de astăzi, aceasta pare să fi uitat ce a declarat cu o zi înainte și sare din nou la atac, aducând aminte de legi date pe vremea când președintele țării era chiar Ion Iliescu.

„Legea electorală contestată de PSD este făcută de FSN și promulgată de Ion Iliescu.”, spune Clotilde Armand, distribuind o postare aparținând USR Sector 1.

Legea electorală contestată de PSD este făcută de FSN și promulgată de Ion Iliescu. Legea 70/1991 a fost adoptată de…

Publicată de Clotilde Armand pe Joi, 1 octombrie 2020

„Pentru a fi clar pentru toată lumea, dreptul candidaților de a asista la lucrările biroului electoral este specificat în art. 98, alin. 4 din legea nr. 115/2015:

„(4) La lucrările efectuate de biroul electoral de circumscripție pot asista candidații și persoanele acreditate în acest scop, precum și persoanele prevăzute la art. 93 alin. (1).”

Și pentru că cei care nu cunosc istoria sunt condamnați să o repete, vă reamintim că articolul respectiv se bazează pe următorul aliniat din legea 70/1991:

„(4) La lucrările efectuate de biroul electoral de circumscripție pot asista persoanele care au dreptul sa staționeze în localul secției de votare în timpul alegerilor.”

Legea 70/1991 a fost adoptată de Parlamentul României, unde FSN avea o majoritate de aproape 70%, și semnată de președinții celor două camere, membri marcanți ai PSD-ului din acea vreme:

– Senatorul FSN și a fostului ministru din perioada lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Alexandru Bîrlădeanu
– Deputatul FSN și fost lider al Tineretului Comunist, Dan Marțian

Legea a fost promulgată de Ion Iliescu, membru fondator și președinte de onoare al PSD”, transmit reprezentanții USR Sector 1.

În urmă cu o zi, Clotilde Armand declara că că va ignora total scandalul

„Până îi lămuresc procurorii pe pesediști că sunt doar niște loseri cu probleme penale și le explică cum se desfășoară un proces electoral, până lămurește CNA toată propaganda de știri false din ultimele zile și din cele care vor urma… am să-mi permit o aroganță: îi voi ignora total. Începem treaba în Sectorul 1. De asta ne-au votat cetățenii.”,  scria ieri Clotilde Armand.

Citește și: Clotilde Armand anunță „o aroganță”: începe treaba în Sectorul 1

#News